Het Panel 

Ons panel zal een boeiende discussie voeren rondom het thema: Route 21: Mentaliteit naar flexibiliteit. Stel je vragen aan experts in het werkgebied en laat je inspireren door hun ervaringen.

200701 ima inspired fotos Frank Bouwkamp

Dagvoorzitter 

Jerre Maas

Jerre Maas, is van oorsprong sociaal psycholoog. Gedurende zijn studie aan Tilburg University en NTNU (Trondheim, Noorwegen)  werd zijn passie voor presenteren aangewakkerd. Als voorlichter heeft hij ruime ervaring opgedaan bij het voorbereiden van studenten op hun studiekeuze.

Maarten 2 alternatief.jpg

Pondres 

Maarten Wolters

Ik ben Maarten Wolters en sinds mei 2018 CFO en mede-eigenaar van Pondres. Persoonlijk deel ik mijn kennis en inzichten graag om een bijdrage te leveren aan het thema arbeidsmobiliteit. Ik geloof in de kracht van lokale samenwerking en de mogelijkheden die bijvoorbeeld collegiale uitleen bieden voor werkgevers, werknemers en lokale overheid. Hierbij kunnen flexibiliteit voor ondernemers en meer werkzekerheid voor werknemers prima worden gecombineerd.
Veel Tilburgse MKB bedrijven waaronder Pondres migreren naar een kennisbedrijf. Daarbij is het interesseren van studenten voor een toekomstige carrière bij Tilburgse MKB bedrijven van groot belang. Want hoe mooi is het wel niet dat we in Tilburg zoveel toekomstig talent opleiden. Toekomstig talent wat in Tilburg is opgeleid behouden voor ondernemend en innoverend Tilburg, dat is waar ik me ook persoonlijk voor in wil zetten als oud student van de UvT en TIAS. Naast mijn rol bij Pondres ben ik voorzitter van Vitaal Kraaiven Kraaiven. 
Vitaal Kraaiven komt op voor de gezamenlijke belangen van alle ondernemers welke gevestigd zijn op het bedrijvenpark en heeft bovengenoemde thema’s ook op de bestuurs-agenda staan. Door Vitaal Kraaiven is recent onderzoek gedaan wat studenten kan doen bewegen te kiezen voor een loopbaan-start bij een Tilburgs MKB bedrijf.

Afbeelding1.jpg

Ondernemer 

Sanne Snepvangers

Hoi allemaal! Ik ben Sanne, 27 jaar oud, oud-Platoon en sinds juli 2020 fulltime online ondernemer. Vanaf dag 1 haal ik 100% van mijn klanten uit Instagram en is dat het enige kanaal waar ik mij actief op focus. Met mijn bedrijf help ik andere (creatieve) ondernemers met een sterke visuele branding: een uitstraling die past bij wat zij als bedrijf willen uitstralen en hoe zij over willen komen op hun klanten (logo’s, business illustraties, ...). Inmiddels is mijn variatie aan klanten zich meer en meer aan het uitbreiden en heb ik nu onder andere opdrachten lopen voor kinderkledingmerken, fotografen, interieurstylisten en zelfs een orthomoleculaire therapeut. Omdat alles online gebeurd (gesprekken en opleveringen) is de online connectie tussen mij en mijn volgers erg belangrijk voor mijn bedrijf en mijn doelgroep. Potentiële klanten willen zien wie er achter dat bedrijf zit en waar ze mee te maken krijgen wanneer ze iets aanvragen. Naast die persoonlijke connectie die je moet creëren krijg je ook te maken met het algoritme van Instagram. Er komen steeds meer nieuwe functies bij waardoor er steeds meer verschillende vormen van content te zien zijn zonder dat je er actief naar zoekt. Dat betekent dat je een bepaalde waarde moet gaan leveren voor je doelgroep zodat zij actief blijven zoeken naar jou als ondernemer. Dit zijn een paar voorbeelden waarmee je te maken krijgt als je fulltime online onderneemt. 


Tijdens Lente Loopbaan Evenement mag je aan mij alles vragen over mijn bedrijf en de stappen die ik heb doorlopen, hopelijk tot dan!

Ontwerp zonder titel (3).png

Koninklijke van Eerd 

Boris Kwantes

Ik ben Boris Kwantes. Sinds 2019 directeur bij Koninklijke Van Eerd. Een Tilburgs bedrijf dat al meer dan 100 jaar met de stad verbonden is. Wij zijn een MKB bedrijf dat zich volledig richt op het leveren van kartonnen verpakkingen aan de farmaceutische industrie. Dus een puur Tilburgs bedrijf met een internationale klantenkring. Wij merken duidelijk de bewegingen in de arbeidsmarkt, met name voor starters.

Waar het vroeger heel gewoon was om 'een baan voor het leven' te hebben, zien we dat dit minder belangrijk gevonden wordt. Dit vereist een andere insteek. Talent binnen halen, ontwikkelen en behouden is cruciaal voor de ontwikkeling van ons bedrijf. Aan de andere kant is het ook belangrijk om te accepteren, en zelfs te stimuleren, dat talent met regelmaat weer uitstroomt op zoek naar nieuwe uitdagingen. Dit creëert een ecosysteem waarin MKB bedrijven zoals het onze kunnen blijven groeien.

Als we in de regio Tilburg dit ecosysteem kunnen opbouwen, waarin voldoende kansen liggen voor de collega's van de toekomst, behouden we de kennis waaraan we allemaal behoefte hebben. Zelf ben ik na een aantal functies in het internationale grootbedrijf, teruggekeerd naar Tilburg in een MKB bedrijf. Mijn ervaring is dat er binnen het MKB zeker zoveel uitdagingen liggen als bij grotere bedrijven. Ook zul je er sneller meer verantwoordelijkheid krijgen en kan je je talenten vaak breder inzetten. Blijf daarin ook kritische op je eigen leercurve en het hoeft geen 'baan voor het leven' te zijn, want er zijn zoveel interessante bedrijven binnen de regio.